

College of Nursing AIIMS, Bhubaneswar

Cordially Invites You To The Workshop on "Crash Cart : Act in time, save a life"

Date: 12th - 15th May 2021 Time: 2:00-5:30 pm

Venue: College of Nursing, AIIMS Bhubaneswar



COLLEGE OF NURSING, AIIMS, BHUBANESWAR

CORDIALLY INVITES YOU TO PARTICIPATE IN THE WORKSHOP ON

"CRASH CART: Act in time, Save a life"

DATE: 12th - 15th May, 2021 VENUE: COLLEGE OF NURSING

Fremember:
When the manual states of the manual

INTRODUCTION

it is impossible to stop the occurrence any health emergencies but it is possible to arm ourselves to manage it effectively with adequate clinical knowledge and skills. Enormous lives have been saved only by emergency preparedness by healthcare professionals. "Crash Cart" is a vital device on wheel holding various equipment and drugs in it to deal with patient care during emergencies. As Benjamin Franklin quoted, "By failing to prepare, you are preparing to fail", it is essential for the nurses as the health team member to be prepared and updated with hands on practice of crash cart utilisation to save lives during emergencies.



OBJECTIVES:

- At the end of the workshop, participants will:
- Review their existing knowledge on crash cart management.
- Demonstrate the skills on handling crash cart.
- Enlist the equipment in crash cart.
- Assemble the equipment in crash cart.
- Appreciate the functions of items in crash cart.

Only 30 delegates are permitted. Kindly Register yourself at https://forms.gle/qQWececes1Z9RX4eA

Group A Programme Schedule on 12th May 2021

TIME	TOPIC	RESOURCE PERSON
2- 2:30pm (30 min)	Inauguration	
2:30- 2:45pm (15 min)	Introduction	Mr. Bennikamalzen (SNO)
2:45- 2:47pm (2 min)	Energizer 1	
2:47- 3:47pm (60 min)	Station -1 Arrangement of crash cart andManaging crash cart	Mrs. Harapriya Bal and Mr. Jayesh (SNO)
3:47- 4:02pm (15 min)	Refreshment	
4:02- 5:02pm (60 min)	Station -2 Drugs	Mr. Bhima Surendra Babu (SNO)
5:02- 5:04pm (2 min)	Energizer 2	
5:04-6:04pm (60 min)	Station-3 Equipment	Mr. Soma Bhakta (SNO)
6:04-6:10pm (6 min)	Session Closure	

GROUP A Learning in Hospital Setting (13th May 2021 between 2.00-5.00 pm)

Time	Venue	Resource Person	
2.00-3.00 pm	ICU	Mr. Sangep Keerthi Kumar (SNO)	
3.00-4.00 pm	ОТ	Mr. Prakash (OT Technician)	
4.00-5.00 pm	Trauma and Emergency	Mr. Arun RD (SNO)	
Evaluation between 2.30-4.00pm (14th MAY 2021)			

Valedictory Session between 4.30-5.00pm (15th May 2021)



Group B Programme Schedule on 13th May 2021

TIME	TOPIC	RESOURCE PERSON
2- 2:30pm (30 min)	Inauguration	
2:30- 2:45pm (15 min)	Introduction	Mr. Bennikamalzen (SNO)
2:45- 2:47pm (2 min)	Energizer 1	
2:47- 3:47pm (60 min)	Station -1 Arrangement of crash cart andManaging crash cart	Mrs. Harapriya Bal and Mr. Jayesh (SNO)
3:47- 4:02pm (15 min)	Refreshment	
4:02- 5:02pm (60 min)	Station -2 Drugs	Mr. Bhima Surendra Babu (SNO)
5:02- 5:04pm (2 min)	Energizer 2	
5:04-6:04pm (60 min)	Station-3 Equipment	Mr. Soma Bhakta (SNO)
6:04-6:10pm (6 min)	Session Cosure	

GROUP B Learning in Hospital Setting (14th May 2021 between 2.00-5.00 pm)

Time	Venue	Resource Person
2.00-3.00 pm	ICU	Mr. Sangep Keerthi Kumar (SNO)
3.00-4.00 pm	ОТ	Mr. Prakash (OT Technician)
4.00-5.00 pm	Trauma and Emergency	Mr. Arun RD (SNO)

Evaluation between 2.30-4.00pm (15th MAY 2021)

Valedictory Session betwen 4.30-5.00pm (15th May 2021)

FOR SUBMITTING ANY QUERIES PRIOR TO WORKSHOP: PLEASE CONTACT- Ms. Sobi Ghosh 79801505523